Veikkolan Koirakerho ry

Tervetuloa Vekoran nettisivulle!

Agilitykurssit

VEKORAN AGILITY GAMES –TUTUSTUMINEN LA 10.6.2017

Suomen Agilityliitto suunnittelee ottavansa käyttöön uusia kisamuotoja, kuten agility games-lajit. Vekoralaisilla on nyt tilaisuus päästä tutustumaan Agility Gamesiin ja sen lajeihin Snookeriin ja Gamblersiin. Lajitutustuminen järjästetään Navalan kentällä la 10.6.2017 ja kouluttajana toimii Taina Rantanen, joka kilpailee näissä lajeissa (mm. avoimet mm-kisat 2016 ja 2017).

Lajitutustumisessa tutustutaan molempien lajien sääntöihin ja testataan lajeja käytännössä. Tapahtumassa on tarjolla kuusi koirakkopaikkaa kumpaankin lajiin ja lisäksi kuunteluoppilaspaikkoja. Harjoittelun pääpaino on rataantutustumisessa, joten myös kuunteluoppilaat pääsevät aktiivisesti osallistumaan treeniin. Koirakkopaikat sopivat sekä mölleille että kisaaville, treeneissä suoritetaan n. 15-20 esteen ratoja. Tapahtuma on tarkoitettu Vekoran jäsenille ja se on ilmainen. Ilmoittaudu kuitenkin etukäteen, jotta voimme suunnitella tapahtuman aikataulun osallistujamäärän mukaan.

Paikka: Navalan agilitykenttä
Aika: la 10.6.2017 snooker aamupäivällä ja gamblers iltapäivällä
Ilmoittautuminen 4.6.2017 mennessä: https://goo.gl/forms/oOiHmF1NqPHKmkCa2

Lisätietoa lajeista

Snooker
Snookerin tarkoituksena on kerätä radalta mahdollisimman paljon pisteitä. Radalla on peräkkäin suoritettavat alku- ja loppuosuus. Alkuosuudella suoritetaan vuorotellen määrättyjä snooker-hyppyjä ja eri pistemäärällä merkittyjä muita esteitä tai estesarjoja. Ohjaaja suunnittelee itse itselleen sopivan radan. Loppuosuus on kuin perinteistä agilitya, suoritetaan ennalta määrätyt esteet oikeassa järjestyksessä. Laji opettaa ohjaajalle mm. radan suunnittelua, suoritusajan arviointia, hämäysesteiden ohittamista ja miten reagoida nopeasti, jos suunnitelmaa joutuu muuttamaan kesken radan.

Gamblers
Myös gamblersissä kerätään pisteitä ja rata on jaettu alku- ja loppuosuuteen. Alkuosuuden radalla on mahdollista suorittaa melkein mitä vain esteitä ja eri esteistä saa eri määrän pisteitä. Ohjaaja suunnittelee ratansa itse. Loppuosuuden gamblers- eli uhkapeliosuudella suoritetaan ennalta määrätyt esteet. Valittavana voi olla helpompi ja vaikeampi ratavaihtoehto, joista vaikeammasta saa onnistuessaan paljon enemmän pisteitä kuin helpommasta. Laji opettaa ohjaajalle mm. radan suunnittelua, suoritusajan arvioimista sekä koiran kaukaa ohjaamista ja leijeröintiä.


Agilityn alkeiskurssit 2017

Veikkolan koirakerho Ry järjestää kesällä kaksi agilityn alkeiskurssia Veikkolassa Navalan agilitykentällä maanantai-iltaisin klo 18.00-19.30. Alkeiskursseilla harjoitellaan mm. ohjaamisen perusteita ja esteiden turvallista suorittamista. Kurssien vetäjänä toimii Tiina Mäkelä.

Kurssille osallistuvien koirien tulee olla terveitä ja kennelliiton ohjeiden mukaan rokotettuja. Alaikäraja kursseille on 10 kk. Kurssit kestävät 5 kertaa ja hinta on vekoralaisille 70 € ja vekoran ulkopuolisille 100 €. Yhdelle kurssille mahtuu mukaan 6 koirakkoa. Vekoralaisilla on etusija kursseille 2.4. asti, tämän jälkeen kursseille otetaan vekoran ulkopuolisilta ilmoja vastaan. Ennen kurssin alkua pidetään kurssilaisille katselmus, jossa varmistetaan, että koirat ovat perustottelevaisia ja soveltuvat kurssille. Lisätietoja katselmuksesta ja katselmuksen ajankohta ilmoitetaan kurssilaisille.

HAKU RYHMIIN ALKAA KESKIVIIKKONA 22.3.2017 klo 08.00

AGILITYN ALKEET 1

Maanantaisin klo 18-19.30 Veikkolassa, Navalan agilitykentällä.

8.5.-5.6.2017

Hinta vekoralaisille 70 € ja vekoran ulkopuolisille 100 €

Alaikäraja 10 kk

AGILITYN ALKEET 2

Maanantaisin klo 18-19.30 Veikkolassa, Navalan agilitykentällä.

12.6.-10.7.2017

Hinta vekoralaisille 70 € ja vekoran ulkopuolisille 100 €

Alaikäraja 10 kk

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen eevis_3@hotmail.com

Laita ilmoittautumiseen seuraavat tiedot:

  1. Ohjaajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  2. Koiran nimi, rotu, ikä
  3. Oletko Vekoran jäsen

 

Haku kesän 2017 agility ryhmiin 20.2. – 31.3.

Nyt voi hakea kesän agility ryhmiin. Ryhmiin haetaan erillisellä nettilomakkeella. Kesän ohjatut treenit pidetään Navalan agilitykentällä toukokuusta elokuun loppuun. Heinäkuussa pidetään kahden viikon kesätauko, josta ilmoitetaan tarkemmin kevään aikana. Kurssien tarkat alkamis- ja loppumispäivät ilmoitetaan kurssikirjeessä.

Osallistumalla kesän ryhmiin sitoudut myös osallistumaan agilitytoimikunnan järjestämän Match Shown järjestämiseen. Match Show järjestetään Torstaina 18.5. illalla Helsingin Vinttikoirakeskuksessa. Mätsäripäivänä ei ole Vekoran ohjattuja treenejä. Mikäli et pääse osallistumaan itse päivän tapahtumaan, on tarjolla myös etukäteisvalmisteluja. Tapahtumalla kerätään rahaa Navalan aglitykentän kunnostukseen sekä estehankintoihin.

Hinta kesälle on 120€/koirakko. Koulutukset ovat tarkoitettu Veikkolan koirakerhon jäsenille. Koirien tulee olla terveitä, rokotettuja ja perustottelevaisia. Lisäksi ryhmiin osallistuvien kisaavien koirakoiden tulee kisata Vekoran lisenssillä. Ryhmiin voi hakea 20.2. – 31.3.2017.

Ryhmäpaikat jaetaan jäsenaktiviisuuden mukaan, etusijalla ovat aktiivisesti yhdistyksessä toimivat henkilöt sekä kouluttajat.

Hakulomakkeen löydät alla olevasta linkistä:

https://goo.gl/forms/Opg33DdhbEQ4JPM03

Ryhmät

MA klo. 19.30 – 21:00, kouluttajana Marja Huovila

6 koirakkoa

Kuvaus: Häiriöherkät ja arat koirat, estepelko harjoittelua ja hyppytekniikkaa, kaiken tasoisille koirakoille.

TI klo. 18:00 – 19:30, kouluttajana Senni Huotari

6 koirakkoa

Kuvaus: Kisaavat, kouluttajat etusijalla

TI klo. 19.30 – 21:00, kouluttajana Senni Huotari

6 koirakkoa

Kuvaus: Kisaavat, kouluttajat etusijalla

KE klo. 18:00 – 19:30, kouluttajana Jenna Ojanen

6 koirakkoa

Kuvaus: kisaavat ja kisaamaan tähtäävät

KE klo. 19:30 – 21:00, kouluttajana Anna Sinervo

6 koirakkoa

Kuvaus: möllit ja 1lk

TO klo. 19:30 – 21:00, kouluttajana Taina Rantanen

6 koirakkoa

Kuvaus: kisaamaan tähtäävät ja kisaavat


 

loading