Haluaisitko oppia pelaamaan agilitypelejä ja ymmärtämään, mitä ovat uudet lajit agility snooker ja gambler? Nyt se on mahdollista Vekoran Agility Games -koulutuksessa.

Agilitypelit ovat hauskoja, maailmalla jo pitkään tunnettuja agilityn muotoja, joita Suomen Agilityliitto (SAGI) on nyt tuonut Suomeen. Agilitypeleissä koiran ohjaaja saa itse päättää, mitä esteitä haluaa koiransa suorittavan. Eri esteistä saa eri määrän pisteitä ja pelien tarkoituksena onkin kerätä pisteitä mahdollisimman paljon.

Vekoran kurssilla harjoitellaan kaksi kertaa snookeria ja kaksi kertaa gambleria, ja viimeisellä kerralla testataan taitoja molemmissa. Kurssilla opit snookerin ja gamblerin säännöt käytännönläheisesti ensin rataan tutustuen ja sitten omaa ratasuunnitelmaasi testaten.

Kurssi sopii kaikentasoisille koirakoille, jotka pystyvät suorittamaan n. 15–20 esteen mittaista suoraviivaista rataa. Mukaan mahtuu kuusi koirakkoa. Koulutuksen pitää gamblerin viime vuoden medien suomenmestari sekä avoimissa maailmanmestaruuskisoissa Suomea kahdesti x-rotuisen Rosan kanssa edustanut Taina Rantanen.

AJANKOHTA:
Tiistaisin 21.5.–18.6.2019 klo 19.30–21.00

PAIKKA:
Vekoran aidattu harjoituskenttä Navalassa, Veikkolassa

HINTA:
Vekoran jäsenet 50 € / ulkopuoliset 65 €

LISÄTIEDOT:

ILMOITTAUTUMINEN:
Ke 24.4. klo 7.00 – ti 7.5. 23.59, etuoikeus Vekoran jäsenillä

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 

Lisätietoa agilitypeleistä

Molemmissa peleissä tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä eri esteiltä.

Snooker-ratasuoritus:

  • Alkuosuus: Radalla on vähintään kolme yhden pisteen arvoista snooker-hyppyä sekä lisäksi tuomarin määrittelemiä piste-esteitä arvoltaan 2–7 pistettä. Suorita vuorotellen yksi snooker-hyppy ja yksi vapaavalintainen useamman pisteen arvoinen este. Tee tämä kolmesti valiten joka kerralla eri snooker-hyppy, jota seuraa mikä vain piste-este. Siirry sitten välittömästi radan loppuosuudelle.
  • Loppuosuus: Suorita piste-esteet 2–7 numerojärjestyksessä ja mene maaliin – ihan niin kuin tavallisessa agilityssakin.
  • Tulos: Radan alku- ja loppuosuudella yhteensä kerätyt pisteet. Suurin pistemäärä voittaa. Jos kahdella koirakolla on samat pisteet, nopeampi voittaa.

Gambler-ratasuoritus:

  • Alkuosuus: Eri esteille on säännöissä määritelty eri pisteet. Suorita 30 sekunnin ajan melkein mitä vain tuomarin kentälle laittamia esteitä ja kerää pisteitä. Samalta esteeltä saa pisteitä korkeintaan kahdesta hyväksytystä suorituksesta. Kun aika on loppu siirry välittömästi loppuosuudelle.
  • Loppuosuus: Suorita tuomarin määrittelemä yleensä n. 4–5 esteen pituinen rataosuus virheittä. Tähän osuuteen saattaa liittyä koiran etäohjausta, ja loppuosuudella voi myös olla helpompi ja vaikeampi vaihtoehto, joista saa eri määrän pisteitä. Siirry tämän jälkeen maaliin.
  • Tulos: Radan alku- ja loppuosuudella yhteensä kerätyt pisteet. Suurin pistemäärä voittaa. Jos kahdella koirakolla on samat pisteet, nopeampi voittaa.