Agilityn SM-kisat järjestetään viime vuoden tavoin Vantaalla, Myyrmäen urheilupuistossa. Joukkuekilpailu käydään sunnuntaina 25.8.2019. Joukkuekisan konsepti on hieman muuttunut edellisvuosista ja karsinta käydään hyppyradalla, jossa joukkueen koirakot suorittavat osuutensa peräkkäin. Finaaliin agilityradalle pääsee maksimissaan kymmenen joukkuetta.

Haku Vekoran joukkueisiin on nyt auki ja sulkeutuu 28.7.2019.

Täytä lomake

 


 

Kriteereistä:

Veikkolan Koirakerho pyrkii lähettämään SM-kilpailuihin joukkueen jokaisesta säkäluokasta. Koirakoilla on oltava kilpailuoikeus 3-luokkaan. Kuhunkin joukkueeseen pyritään valitsemaan neljä varsinaista koirakkoa ja yksi varakoirakko.

Joukkueiden muodostamisessa huomioidaan lisäksi seuraavat asiat:

  • Jokaisella ohjaajalla on oltava Veikkolan Koirakerhon lisenssi.
  • Joukkueet valitsee seuran agilitytoimikunta tai sen nimittämä vastuuhenkilö.

Jos joukkueeseen pyrkii enemmän kuin neljä koirakkoa, valitsee agilitytoimikunta joukkueen ja varakoirakon ottaen huomioon seuraavat perusteet:

  • Koiran aikaisempi menestys arvokisoissa
  • Koiran sijoitus rankingissa
  • Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
  • Edustaako ohjaaja seuraa vakituisesti kyseisellä koiralla

Jos Veikkolan Koirakerholla on enemmän kuin viisi koirakkoa joukkueen muodostamiseen, on yksittäisen, joukkueen ulkopuolelle jäävän koirakon mahdollista edustaa rotuyhdistystä Veikkolan Koirakerhon suostumuksella.

Jos joukkueeseen pyrkii vähemmän kuin viisi koirakkoa:

  • Joukkue muodostetaan, jos seuralla on kolme tai neljä kilpailuihin pyrkivää koirakkoa. Tällöin kaikki hakijat saavat paikan joukkueessa ja samalla heillä on myös velvollisuus osallistua joukkueeseen.
  • Joukkue voidaan yrittää muodostaa, jos seuralla on yksi tai kaksi kilpailemaan pyrkivää koirakkoa kyseisessä säkäluokassa.

Mikäli joukkuetta ei saada muodostettua, edustusoikeuden voi Veikkolan Koirakerhon suostumuksella siirtää oman lisenssiseuran lisäksi rotuyhdistykseen (tai rotua harrastavaan yhdistykseen), mikäli koira kuuluu ko. rotuun. Koirakko ei kuitenkaan voi edustaa rotuyhdistystä, jos sillä estetään Veikkolan Koirakerhon oman joukkueen muodostus. TAI voidaan yrittää koota ns. yhdistelmäjoukkue kyseisten seurojen lisenssillä kilpailevista koirakoista.

Edustusoikeuden siirrot rotuyhdistyksiin ja mahdollisten yhdistelmäjoukkueiden kasaamiset käsitellään Veikkolan Koirakerhossa aina tapauskohtaisesti.