Tervetuloa hyppytekniikkakurssille Navalan kentälle pk-, toko- ja agilitysharrastajille. Kouluttajaksemme saapuu Kati Erholtz. Hän on käynyt hyppytekniikkakoulutuksen Vappu Alatalon kursseilla. Jokaiselle kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssi koostuu kolmesta treenipäivästä. Treeniaika: 2 tuntia / 5 koirakkoa jokaisena päivänä + tunnin teorialuento Teamsissä.

Agilityssä koiran on tärkeää oppia oikea hyppytekniikka. Tällöin rimat eivät putoa ja koira säilyy terveenä pidempään, kun oppii oikean hyppytekniikan. Kurssin jälkeen pystyy harjoittelemaan myös itsenäisesti koiransa kanssa.

Pk-lajeissa on kaikissa tottelevaisuusosio, jossa on mahdollisuus saada kahdesta hyppyosuudesta pisteitä. Toinen on pystyeste ja toinen A-este. Nämä ovat vaativia liikkeitä, kun niihin yhdistetään nouto. Hyppytekniikka auttaa koiraa ponnistamaan oikeassa kohtaa. Pystyeste on metrin korkuinen, joten sen yli ei voi ”juosta”.

Alkeiskurssi (agility, pk ja toko)

Alkeiskurssi on avoin kaikille koirakoille. Kurssi koostuu luennosta ja kolmesta kahden tunnin treenistä. Pk-kurssilaisten ja toko-kurssilaisten perusharjoitteet ovat samat kuin agilityssä, mutta koulutuksessa huomioidaan lajikohtaiset erityistarpeet mm. kapula ja treenaaminen kohti metrin pk-hyppyä. Koiran on oltava vähintään 6 kk vanha. Nuorille koirille tehdään hyppäämiseen valmistavia harjoituksia. On mahdollista osallistua vain yhdelle tai kahdelle päivälle, mutta niiden on oltava hyppytekniikkakurssin ensimmäisiä päiviä.

Treenipäivät

 • Perjantai 3.6. teoriaosuus Teamsissä
 • Lauantai 4.6. 2 tunnin treenit, aiheina perussarja ja setpoint
 • Lauantai 11.6. 2 tunnin treenit, aiheina kasvava sarja ja etäisyyden arviointi
 • Sunnuntai 12.6. 2 tunnin treenit, aiheina taipuminen ja korkeuden arviointi

Hinnat:

Vekoran jäsenet 60 €, muut 90 €

Jatkokurssi, agility

Jatkokurssille voi tulla mukaan, mikäli koirakko on käynyt Vappu Alatalon tai hänen kouluttamansa hyppytekniikkakouluttajan alkeiskurssin. Harjoitellaan vaativampia harjoitteita, jotka ovat muunnoksia peruskurssin harjoitteista. Jos koiralla on suuria ongelmia hyppytekniikassa, kannattaa käydä peruskurssi uudelleen ennen kuin osallistuu jatkokurssille. On mahdollisuus myös toivoa, millaisia harjoituksia haluaa. On mahdollista osallistua kurssille myös vain yhtenä tai kahtena päivänä.

Treenipäivät

 • Perjantai 3.6. teoriaosuus Teamsissä (vapaaehtoinen)
 • Lauantai 4.6. hyppytekniikkatreeni
 • Lauantai 11.6. hyppytekniikkatreeni
 • Sunnuntai 12.6. hyppytekniikkatreeni

Hinnat:

Vekoran jäsenet 60 €, muut 90 €

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen on auki Vekoran jäsenille ja muille alkaen 1.5. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen mhhuovil@gmail.com

Kerro ilmoittautuessasi seuraavat tiedot:

 • Ohjaajan nimi, sähköpostiosoite, puhelin
 • Koiran nimi, ikä ja rotu ja korkeus (mini, medi, maxi tai säkäkorkeus)
 • Mille kurssille osallistut?
 • Jatkokurssille osallistuvilla tieto suoritetusta alkeiskurssista
 • Tieto Vekoran jäsenyydestä (kyllä/ei)

Kaikki koirat tulee olla rokotettu Kennelliiton rokoteohjelman mukaisesti.

Mikäli haluat liittyä jäseneksi tätä kurssia varten, tulee jäsenhakemus olla lähetetty ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen on sitova, tutustuthan peruutusehtoihin.