Tervetuloa hyppytekniikkakurssille Navalan kentälle. Kouluttajaksemme saapuu Kati Erholtz. Hän on käynyt hyppytekniikkakoulutuksen Vappu Alatalon kursseilla. Jokaiselle kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssi koostuu kolmesta treenipäivästä. Treeniaika: 2 tuntia / 5 koirakkoa jokaisena päivänä + tunnin teorialuento Teamsissä.

Agilityssä koiran on tärkeää oppia oikea hyppytekniikka. Tällöin rimat eivät putoa ja koira säilyy terveenä pidempään, kun oppii oikean hyppytekniikan. Kurssin jälkeen pystyy harjoittelemaan myös itsenäisesti koiransa kanssa.

Pk-lajeissa on kaikissa tottelevaisuusosio, jossa on mahdollisuus saada kahdesta hyppyosuudesta pisteitä. Toinen on pystyeste ja toinen A-este. Nämä ovat vaativia liikkeitä, kun niihin yhdistetään nouto. Hyppytekniikka auttaa koiraa ponnistamaan oikeassa kohtaa. Pystyeste on metrin korkuinen, joten sen yli ei voi ”juosta”.

Alkeis- ja jatkokurssit (agility, pk ja toko)

Alkeiskurssi on avoin kaikille koirakoille. Kurssi sopii aivan aloittelijoille sekä jo pitkään agilityä, PK:ta tai TOKOa harrastaneille. Kurssi koostuu luennosta ja kolmesta kahden tunnin treenistä. Pk-kurssilaisten ja toko-kurssilaisten perusharjoitteet ovat samat kuin agilityssä, mutta koulutuksessa huomioidaan lajikohtaiset erityistarpeet mm. kapula ja treenaaminen kohti metrin pk-hyppyä. Koiran on oltava vähintään 6 kk vanha. Nuorille koirille tehdään hyppäämiseen valmistavia harjoituksia. On mahdollista osallistua vain yhdelle tai kahdelle päivälle, mutta niiden on oltava hyppytekniikkakurssin ensimmäisiä päiviä.

Jatkokurssille pääsyvaatimuksena on, että on käynyt Vappu Alatalon tai hänen kouluttamansa hyppytekniikkaopettajan alkeiskurssin. On mahdollista osallistua vain yhdelle tai kahdelle päivälle. Jatkokurssilaiset voivat myös toivoa, millaisia harjoitteita haluavat.

Teoriaosuus Teamsissä ennen kurssia 14.4.

Treenipäivät

  • 28.4. perjantai: 2 tunnin treenit, aiheina perussarja ja setpoint
  • 12.5. perjantai: 2 tunnin treenit, aiheina kasvava sarja ja etäisyyden arviointi
  • 26.5. perjantai: 2 tunnin treenit, aiheina taipuminen ja korkeuden arviointi

Hinnat

Vekoran jäsenet 95 €, muut 110 €

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen on auki. Lähetä ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen mhhuovil@gmail.com

Kerro ilmoittautuessasi seuraavat tiedot:

  • Ohjaajan nimi, sähköpostiosoite, puhelin
  • Koiran nimi, ikä ja rotu ja korkeus (mini, medi, maxi tai säkäkorkeus)
  • Mille kurssille osallistut?
  • Jatkokurssille osallistuvilla tieto suoritetusta alkeiskurssista
  • Tieto Vekoran jäsenyydestä (kyllä/ei)

Mikäli haluat liittyä jäseneksi tätä kurssia varten, tulee jäsenhakemus olla lähetetty ennen ilmoittautumista. Ilmoittautuminen on sitova, tutustuthan peruutusehtoihin.